Başkan Kılınç Ankara İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği 5. Genel Kurulu’nda tekrar başkan seçilerek güven tazelerken Tarım İl Müdürü Kormaz ise yetiştiricilere müjde verdi.
Ankara İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği 5. Genel Kurulu yoğun bir katılımla gerçekleşti. Türkiye Barolar Birliği Konukevi’nde yapılan Genel Kurulda Birlik güven tazeledi. Başkan Hasan Kılınç Ankara Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği delegasyonu tarafından tekrar başkan seçildi.
YETİŞTİRİCİLERE MÜJDE
Genel Kurula katılan Tarım İl Müdürü Bülent Korkmaz Ankara keçisinin yoğun yetiştirildiği bölgelerde mera ıslah programı başlatıldığının müjdesini verirken, sadece Ankara’da mera işgallerine dönümüne 500 lira civarında idari para cezası uygulamasının hayata geçirildiğin ve buna ilişkin yasal düzenlemenin de bakanlığın gündeminde olduğunu söyledi. Koyun keçi yetiştiricilerine desteğin devam ettiğinin belirten Kormaz yetiştiricilere ilk kez 100 TL tutarında bir sürü büyütme desteği verileceğini de açıkladı.
ANKARA İLK BEŞTE
Ankara İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği 5. Genel Kurulu Başkan Hasan Kılınç’ın
açılış konuşmasıyla başladı. Küçükbaş hayvan yetiştiricilerin yabancı çoban, mera ve et fiyatlarındaki istikrarsızlık gibi sorunlarının olduğunu dile getiren Kılınç, bu sorunları ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade etti. Kılınç sözlerine şöyle devam etti: “Yaklaşık 49 milyon hayvan varlığı olan ülkemizde 5 bin 300 üye v 1,5 milyon anaç hayvan varlığı ile Ankara ilk 5 şehir içersindedir. Yine Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından birliğimize tahsis edilen 8 adet Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projeleri yürütmekteyiz. 8 proje ile Türkiye’de 2 ilden birisiyiz.”
TİFTİK FİYATINI 5 KATINA ÇIKARDIK
Tiftik alımına başlandığı 2016 yılından bu yana tiftik fiyatında 5 katı artış sağladıklarını belirten Kılınç, “tiftik de olduğu gibi yün/yapağı konusunda da çalışmalarımız devam etmektedir. Kırkım ücretini bile karşılamayacak ucuz olan yün/yapağının değerlendirilmesi için yurtiçi ve dışında çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
KILINÇ’TAN ÇAĞRI
Kılınç, damızlık koyun keçi destekleme tutarının en az bir çuval yem tutarında olması ve bu ödemlerin de zamanında yapılması gerektiğini söylerken bunun için Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulundu.
TİFTİĞİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ
Başkan Kılınç’ın ardından konuşan Tarım İl Müdürü Bülent Kormaz ise Ankara Keçisi’nin yoğun olarak yetiştirildiği bölgelerde mera ıslahına yönelik bir çalışmanın müjdesini verirken “2006 yılında Ankara Keçisi’nin sayısı 60 bine kadar düşmüştü. Ankara İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile bu sayı bugün 180 bine ulaştı. Hedefimiz ilk etapta 250 bin tiftik keçisi üretmek. Tiftiğin en iyi şekilde değer kazanmasına yönelik bakanlığımız tarafından bir proje yürütülüyor” dedi. Genel Kurulda Başkan Kılıç delegelerin oylarıyla tekrar başkan seçildi.